Skip to content

Дечији црквени хор Слога

    О ДЕЧИЈЕМ ХОРУ

          Са идејом о подмлатку црквеног хора Слога започело се 2012. године од стране свештенства саборне цркве св. Георгија и самих певача, па је већ исте године мањи број окупљене деце наступио са једном нумером уз мешовити хор Слога на њеном традиционалном годишњем концерту на празник Свете Тројице, или Духова.
          Октобра месеца 2013. године са великим ентузијазмом организована је прва аудиција за оснивање дечијег црквеног хора Слога и са великом радошћу и несебичним трудом вероучитеља, прикупљен је невероватан број од 75 заинтересованих будућих певача узраста од 4 до 15 година. Порастом обавеза чланова, број певача у дечијем хору смањио се на реалан број од 20 певача и тај број је одржив у периоду од настајања дечијег хора, па до данас.
          Дечији црквени хор Слога временом је, уз певање црквених, народних и световних песама, савладао и литургијски репертоар, те већ од 2014. године активно учествује на свим недељним богослужењима. Поред литургијског певања у матичном храму и другим храмовима, од милоште названи Слогићи , наступали су и на више хуманитарних концерата и ликовних, културних догађаја, а међу најзначајнијима до сада се издвајају два наступа: Осми Васкршњи концерт хорова у Храму св. Саве и Девети Васкршњи концерт пред Храмом св. Саве. Дечији црквени хор Слога од 2016. године, поред наступа на годишњем концерту са старијим члановима своје хорске породице, традиционално одржава мини концерт за празник Детинци.
          Хором од оснивања диригује Александра Митровић.

 

КОНТАКТ

Диригент хора Александра Митровић:
          мобилни телефон: 060 0792563

 

СЛИКЕ ДЕЧИЈЕГ ХОРА